facebook

На Івано-Франківщині під час інкасації виявили фальшиві банкноти: НБУ вилучає з обігу купюри номіналом 200 та 500 гривень

Нацбанк повідомив про вилучення з обігу неплатіжних банкнот номіналами 200 гривень зразка 2007 року і 500 гривень зразка 2006 року, які були навмисно пошкоджені з метою вчинення кримінального злочину.

Усі вилучені банкноти складені з шести частин від різних справжніх банкнот (площею менше 55% від первісної площі) і склеєні прозорою клейкою стрічкою. Серійні номери на неплатіжних банкнотах вирізані, йдеться на сайті Мінфіну, інформує Фіртка з посиланням на podrobnosti.ua

“Зазначені неплатіжні банкноти виявлені банками в Івано-Франківській області під час проведення інкасації терміналів самообслуговування”, – наголошується в повідомленні.

За даними НБУ, обставини вилучення і характер пошкодження цих банкнот свідчать про шахрайські дії.

При цьому платіжні пошкоджені банкноти, позначені на схемі номерами 1, 2, 3, 4, 5 і 6, зловмисник, швидше за все, попередньо обмінює в банках як значно зношені на загальних підставах.

“Зазначені неплатіжні банкноти можуть становити потенційну небезпеку для терміналів з прийому платежів в разі їх неналежного налаштування”, – зазначено в повідомленні.



Читайте також:  В Івано-Франківську ДТП на Набережній (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.