facebook

“В українців розпочнеться сильний мандраж”: В Польщі готують новий закон

10 листопада в ході прес-конференції «Політичні підсумки тижня» екс-керівник інформаційного департаменту МЗС України заявив, що Польща готує спеціальний сайт, де будуть фіксуватися антипольські висловлювання з України, які особливо звучать у Верховній Раді і на політичних ток-шоу, передає Корупція.Інфо

 

 

На думку політолога-міжнародника, заборона на в’їзд до Польщі директору Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу показує, що поляки налаштовані рішуче.

«За моєю інформацією, скоро в Польщі повинен бути презентований серйозний інтернет портал – якийсь центр моніторингу пропаганди ворожнечі та ксенофобії в Україні – який буде комплексно відстежувати висловлювання українських політиків на ток-шоу, в парламенті і т.д. Тому що ці висловлювання відрізняються від офіційних промов наших політиків. Ніхто з них не приїжджає до Страсбурга і не питає: «А чому один з офісів в Раді Європи не перейменований на честь Шухевича?», Або не пропонує: «А давайте в Мюнхені пам’ятник Бандері встановимо», – каже Олег Волошин.

Так, інші українські чиновники нарешті зрозуміють, що справа набула серйозного обороту. Адже Польща входить в зону Шенгенської угоди. А за антипольські і антиєвропейські – ультраправі погляди – певні особи можуть стати персонами нон-грата, наприклад, в Австрії чи Німеччині та інших країнах Європи.

«Якщо поляки розширять базу чорного списку, до якого включалися б не тільки антипольські, а й взагалі антиєвропейські висловлювання – крайня права націоналістична ідеологія, порушення прав людини, напад на гей-паради і т. д. – тоді його охоче підтримають Нідерланди, Бельгія, Чехія та інші країни ЄС. Ось тоді в українців розпочнеться сильний мандраж. І хоча хлопцям з «Азова» плювати на такі заборони, але їх спонсорам – ні», – віщує аналітик.

Читайте також:  Загадкова смерть прикарпатця на заробітках: що про це кажуть польські правоохоронці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.