facebook

Ціни на пальне істотно зміняться

Pоздрібні ціни на бензин в Україні збільшаться на 1 грн/літр через зростання світових котирувань і валютну нестабільність, прогнозує директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн.

“Причина зростання – світовий ринок, а також валютна нестабільність. Котирування початку листопада виявилися дуже високі, наприклад, щодо бензину вони сягнули $627, що на $70, або більш ніж на 10%, вище за жовтневі рівні (в середньому 557 $/тонна).

Щодо дизпалива листопадове котирування вище за жовтневе на $25 (534 $/тонна). В еквіваленті зазначене зростання становить понад 1,5 грівні на літрі бензину і 70 копійок на літрі ДП. Саме тому ціни на бензин першими відреагували на підйом світових котирувань”, – сказав він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна“.

С.Куюн зазначив, що курс валют суттєво змінюється буквально щодня, що додає нервозності імпортерам нафтопродуктів.

“Підвищення котирувань дуже значне, щоб минути непомітно для повністю залежного від нього українського ринку. Не думаю, що АЗС протранслюють увесь потенціал зростання в 1,5 грн/літр, але найімовірніше 1 грн/літр бензин додасть.

Щодо дизельного палива підвищення не повинно перевищити 50 к./літр. Є надія, що ціни можуть змінити напрям, але у будь-якому разі наш ринок уже підхопив підвищувальний тренд і тепер знадобиться час, щоб розвернутися”, – підсумував він.

Читайте також:  Ентомолог пояснив, чому не можна вбuвaтu домашніх павуків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.