facebook

Люди і собаки пов’язані на гормональному рівні

При спілкуванні в головному мозку обох підвищується концентрація окситоцину.

1610625




Вчені встановили, що між людьми і собаками існує зв’язок на гормональному рівні, якийздійснює гормон окситоцин, пишеться в журналі Science.

Дослідники провели два експерименти: під час першого власники собак протягом 30 хвилин перебували зі своїми вихованцями в одному приміщенні, граючи аборозмовляючи з ними, а під час другого окситоцин впорскується в ніздрі собак, після чоготварин запускали в кімнату, де знаходився їхній господар і незнайомі люди.
У результаті спостережень вчені встановили, що під час спілкування людини з собакоюв головному мозку обох підвищується концентрація гормону, а піддані впливуокситоцину собаки прагнули підтримувати зоровий контакт з господарем протягом більш тривалого, ніж звичайно, часу.
Вчені стверджують, що головний мозок вовків, навіть вирощених у розсадниках, не реагує підвищенням рівня гормону на спілкування зі знайомими їм людьми. Це означає, що гормональний зв’язок між людиною і собакою сформувався історично, в результаті тісного багатовікового спілкування.

Відзначимо, що гормон окситоцин, що виділяється гіпоталамусом, зазвичай виробляється у жінок під час вагітності та після пологів. Він впливає на встановлення емоційних зв’язків між матір’ю і дитиною, а також на організм жінки, сприяючи виробленню молока.

Читайте також:  Франківчанка Тіна Кароль перемогла свою давню фoбiю (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook