facebook

В Україні 25 грудня стане вихідним днем

Нардепи внесли в перелік святкових і неробочих днів Католицьке Різдво 25 грудня, виключивши з цього переліку вихідний день 2 травня.

 

Народні депутати внесли у перелік святкових і неробочих днів в Трудовому кодексі України Католицьке Різдво 25 грудня, виключивши з цього переліку вихідний день 2 травня, передає Ukr.Media. За відповідний законопроект (№5496) про внесення зміни до ст. 73 Кодексу законів про працю за основу і в цілому проголосували 238 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Так, парламентарі доповнили перелік святкових і неробочих днів 25-го грудня.

“З прийняттям цього законопроекту Різдво Христове буде відзначатися в Україні двічі – за Григоріанським календарем 25 грудня за Юліанським – 7 січня”, – сказав глава комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова (фракція “Народний фронт”) під час розгляду законопроекту.

Народні депутати проголосували дану законодавчу ініціативу з урахуванням поправки, озвученої головою Верховної Ради Андрієм Парубієм про виключення з переліку святкових і неробочих днів 2 травня. Згідно з ухваленим рішенням, вихідним залишається тільки 1 травня-День праці.

Закон вступає в силу на наступний день після дня публікації.

Читайте також:  У лютому 2020 українці отримають ще один вихідний: календар

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.