facebook

Pосія фактично хоче створити новий кордон з Україною – Кучма

Pосія фактично хоче створити новий кордон з Україною, який проходив би по лінії зіткнення на Донбасі.

Про це представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив у Києві журналістам, коментуючи розмову помічника президента Pосії Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером у Белграді, пише “Обозреватель”.

Так, він наголосив, що головна проблема полягає у тому, що Pосія хоче розмістити миротворчі сили ООН на лінії зіткнення, а не на державному кордоні.

“Головна позиція українська повинна бути незмінна: миротворчі війська повинні бути присутніми на всій території України, враховуючи poсійсько-український кордон! А те, що пропонує Pосія на лінії зіткнення, – це зробити новий кордон з Україною і зробити щось на кшталт Придністров’я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше Придністров’я, бо у Придністров’я немає кордонів із Pосією. А тут 420 кілометрів кордону, який ми не контролюємо взагалі – що це буде?” – заявив Кучма.

На його думку, “до чого хоче привести та сторона – зрозуміло”.

“Я не бачу сьогодні перспективи вирішення українсько-Pосійського конфлікту. Не бачу. Такими вчинками шансів домогтися миру в цьому регіоні України немає”, – сказав Кучма.

Читайте також:  Бойовики за минулу добу 65 разів обстріляли позиції ЗСУ, - прес-центр АТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.