facebook

На Тернопільщині селяни збунтувалися проти священика Московського патріархату

Мешканці села Котюжин, що у Збаразькому районі Тернопільщини, прогнали священика Української православної церкви Московського патріархату, який приїхав знімати пропагандистський сюжет про «звірства» місцевих жителів.

Про це повідомляє «За Збручем».Мешканці села Котюжин, що у Збаразькому районі Тернопільщини, прогнали священика Української православної церкви Московського патріархату, який приїхав знімати пропагандистський сюжет про «звірства» місцевих жителів. Про це повідомляє «За Збручем».
Священик УПЦ МП Олександр Кантицький втратив у селі Котюжин свою парафію. Тому він вирішив відзняти відео, в якому показати «звірства» місцевих проти «канонічної церкви». Для зйомок отець запросив у село знімальну групу.
Однак мешканці села вирішили прогнати отця разом із представниками ЗМІ.

На початку 2017 року мешканці села Котюжин підтримали перехід з церкви Московського Патріархату до Київського Патріархату. Місцеві жителі прагнули, щоб служіння проходили виключно українською мовою. Однак отець Олександр не хотів йти назустріч прихожанам.
– До цього священика було багато питань. Духівник має бути лікарем людських душ, а з його приходом почалися різні фокуси. Того буде хоронити, а того – ні, вінчати не хотів, коли хтось із молодих із села, де є українська церква, так само у куми не хотів брати, – розповів мешканець села Василь Трачук.



Читайте також:  На Тернопільщині вовк пошматував двох людей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.