facebook

Марцінків переконаний, що новий міст на Пасічну збудують швидко (фото)

Як 18 листопада до Івано-Франківська приїхала перша будівельна техніка для будівництва нового моста на Пасічну.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, були певні проблеми з їхнім перевезенням, але зараз все необхідне уже на місці.

З дня на день тут розпочнуться підготовчі роботи: першочергово підсиплять дорогу, щоб могла проїхати техніка, а також підготують майданчик для роботи. Місто, як замовник, зацікавлене у швидкому будівництві. І підрядник має свій інтерес в цьому, адже простій такої техніки, коли у них ще багато об’єктів – нераціональний. Тож переконаний – робота піде швидко”, – каже міський очільник.




Нагадаємо, як писала Фіртка ремонт моста на Пасічну мали розпочати ще наприкінці жовтня.

Переможцем аукціону стала київська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. Її пов’язують з екс-регіоналом Продивусом. Під час Євромайдану Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом передбачливо вийшов з фракції “Партії регіонів”. До нового складу парламенту в 2014 році балотуватися не став.

За попередніми даними, спорудження цього об’єкта планують завершити до вересня 2019 року. Будівельні роботи запланували у три етапи: будівництво транспортної розв’язки на Надрічній; будівництво вулиці Хіміків; зведення самого моста.

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації підписав розпорядження “Про затвердження проектної документації на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську”. Як йдеться у розпорядженні, документацію розробляла фірма “Львівський будівельний холдинг”. Згідно документу, довжина моста складе 324 метри. На мості передбачено дві смуги руху по 3,75 метри кожна. Тривалість будівництва – 25 місяців.

Сама ж проектно-кошторисна документація будівництва моста коштувала Франківську 602,9 тис грн., ще 97,6 тис. заплатили за експертизу проекту.

Читайте також:  Господь завжди забирає найкращих – міський голова про Пушика

А тим часом франківці вже обрали для мосту назву. Для цього на сайті міської ради створили спеціальне голосування. Понад 50 % опитаних підтримали назву – «Галицький».

Нагадаємо, для початку будівельних робіт місто має 50 млн гривень. Камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні минулого року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.