facebook

Суспільство Україна посіла 37 місце в рейтингу найвпливовіших у світі паспортів

Паспорт України посів 37 місце із 80 у рейтингу найвпливовіших у світі документів, що засвідчують особу, що дає своєму власникові безперешкодний доступ до 96 країн.

УНИАН


Про це йдеться у дослідженні фінансової компанії Arton Capital, що спеціалізується на наданні послуг багатим людям в отриманні кількох громадянств, передає passportindex.org. «Дослідження показує, який паспорт дозволяє його власника досягти найбільш глобальної мобільності на основі того, скільки країн світу вони можуть відвідати без візи», – йдеться в матеріалі американського видання CNN Money.

Згідно з даними Arton Capital, Україна випередила такі країни як Боснія і Герцеговина, Нікарагуа і Албанія. Випереджають за цим показником український паспорт Молдова, Росія та Чорногорія.

Паспорта США і Великої Британії посіли перше місце в рейтингу найвпливовіших у світі документів, що посвідчують особу, дають своїм власникам безперешкодний доступ до 147 країн.

«Паспорти найбільш густонаселеної країни в світі, Китаю, пропонують своїм власникам швидкий доступ до 74 країн. Індійським паспортами не так пощастило – простий доступ до 59 країн. Російський паспорт забезпечує 98 варіантів країн», – зазначає CNN.

Рейтинг топ-паспортів: США, Велика Британія – 147 країн; Франція, Південна Корея, Німеччина – 145 країн; Швеція, Італія – 144 країни; Данія, Сінгапур, Фінляндія, Японія, Люксембург, Нідерланди – 143 країни; Швейцарія – 142 країни.

В нижній частині списку розташувалися Конго, Ємен, Центрально-Африканська Республіка Косово з 41 країною; Екваторіальна Гвінея, Бутан, Коморські Острови, Бурунді – 40 країн, Сомалі, Еритрея – 39 країн; Афганістан, Джібуті, Ірак, Ефіопія, Непал – 38 країн; Південний Судан, Соломонові Острови, Палестина, Сан-Томе і Прінсіпі, М’янма – 28 країн.

Читайте також:  Один з найпопулярніших файлообмінників EX.UA припиняє свою роботу

Шукайте деталі в групі Facebook