facebook

Справа про вбивство болгарської студентки: Обвинувачений змінив адвоката (фото)

Сьогодні, 28 листопада, в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у кримінальній справі про вбивство болгарської студентки Дішлі Елі Зія. Підозрюваний у вбивстві студент з Туркменістану, одногрупник потерпілої Єльдар Астанов.

Нагадаємо, раніше при обранні запобіжного заходу підозрюваний заявив у суді, що не вбивав студентку з Болгарії, а знайшов її вже мертвою. Крім того, Астанов просив про закритий судовий розгляд справи, однак через відсутніть на те підстав у цьому відмовили.

Минулого разу до суду не з’явився потерпілий Дішлі Осман Зія – брат загиблої. До суду не надійшло відомостей про причину неявки. Відтак засідання відклали.

Сьогодні під час судового засідання захисник Астанова подала заяву про те, що строк дії надавання її послуг припинився. Крім того, до суду не з’явилась потерпіла сторона та перекладач.

Прокурор зазначив, – потерпілий повідомив, що прибуде в суд, однак причини його неявки на сьогодні невідомі.

“Спілкуємось з ним телефоном” – каже прокурор.

Сам Астанов розповів, що він відмовився від захисниці Булін-Соколової, натомість заявив, що домовився про залучення іншого адвоката, проте не пригадує кого. Втім новий адвокат до суду також не з’явився.

Відтак судове засідання відклали на 6 грудня 14.30 годину. Варто додати, що це вже другий раз відкладається підготовче судове засідання, – 10 листопада воно не відбулося через неявку потерпілий Дішлі Осман Зія – брата загиблої.

Нагадаємо, Фіртка повідомляла, що тіло Дішлі Елі Зія було виявлено, 12 червня у ставку с. Світанок, Рогатинського району у валізі.

Дівчина зникла 1 червня, до поліції повідомили 5 червня. За підозрою умисного вбивства у порядку ст.208 КПК затримано студента з Туркменістану, одногрупника потерпілої 1988 р.н.

Читайте також:  Сказав, що впала з драбини: Чоловік порізав співмешканку та ії маленьку дитину

Також, працівники поліції виявили закопаними у лісопосадці на Городенківщині, що за 50 км від обласного центру, особисті речі загиблої Дішлі Елі Зія: наплічник, ланцюжок, телефони, тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.