facebook

Громадські слухання у робочий час: у Франківську думали, чи підвищувати тарифи на проїзд у маршрутках

Як повідомляла Фіртка, сьогодні, 1 грудня в приміщенні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради обговорюється проект рішення виконавчого комітету міськради «Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування».

Начальник управління транспорту та зв’язку Олег Ганчак зазначив, що методика розрахунків подана перевізниками.

“Управління зібрало слухання для громадськості. Управління транспорту ні за, ні проти підвищення тарифу за проїзд в громадському транспорті. Перевізники пропонують підвищити тариф вдень до 5 грн, ввечері до 7 грн”, – сказав Ганчак.

Від міського голови Руслана Марцінківа надійшов документ в управління про те, щоб припинити опрацьовувати питання про збільшення тарифу на перевезення осіб в громадському транспорті.

Однак Ганчак додав, що управління мусить провести громадські слухання згідно з процедурою, щоб обрати золоту середину для вирішення цього питання.
Головною причиною, чому перевізники просять збільшити тариф на перевезення – є зростання вартості палива на 10%. Також було озвучено, що питання стосується лише категорії осіб, що платять за користування транспортом, щодо пільгових категорій вартість проїзду залишається попередньо.

Під час обговорень, присутні висловили невдоволення щодо того, що громадські слухання відбуваються в робочий час і багато людей не змогли бути присутніми та взяти участі.

Люди нарікають, що в місті надалі водії продовжують хамовито ставитись до пасажирів, на бруд, куріння в салонах маршруток.

Франківці пропонують не піднімати тариф поки водії не будуть видавати квитки. Один з франківців Олександр Давиденко зазначив, якщо в місті піднімуть тариф, то зменшиться пасажиропотік.

“Я прийшов сюди поспілкуватися з людьми, а не постояти, як баран”, – різко відреагував Ганчак на заяви про те, що поводиться, як адвокат перевізників.

Під час обговорень франківці також згадують, за яких умов піднімали тариф до чотирьох гривень, хоча дотепер чимало умов не виконано.

Читайте також:  У Франківську в ніч на вівторок горів автомобіль

Проект рішення: http://www.mvk.if.ua/uploads/files/45749.pdf

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.