facebook

У Білорусі символ російських окупантів і сепаратистів Донбасу – ПОЗА ЗАКОНОМ!

Стрічка кольорів



“колорадського жука”, яку в Росії називають “ґєорґієвскай”, оголошена поза законом у Білорусі після того, як вона стала символом російських окупантів і місцевих сепаратистів в Україні.

В якості білоруської символіки Дня Перемоги обрана червоно-зелена стрічка кольорів державного прапора, декорована квіткою яблуні, який покликаний символізувати місяць, коли була здобута перемога над Німеччиною – травень. Централізований випуск таких аксесуарів свята, як повідомляє Могилевський міський виконавчий комітет, організований на тутешньому ВАТ “Лента”.

За словами начальника відділу підприємства Т. Сафроненко, щодня майстри “Ленти” випускають близько 10 тисяч аксесуарів, яким дали ім’я “Квітка Великої Перемоги”. Це дозволить ще до Дня Перемоги забезпечити ними всіх бажаючих. І не тільки бажаючих: судячи з офіційного листа Управління торгівлі та послуг Вітебського облвиконкому, яке з позначкою “терміново” надійшло в усі підвідомчі організації, як мінімум, для працівників торгівлі, сфери послуг і підприємств громадського харчування носіння “Квітки Великої Перемоги” в період з 1 по 9 травня включно стане обов’язковим.

Нагадаємо, що на торішній День Перемоги в Білорусі відзначалися спроби поширювати “колорадські” стрічки, зокрема, цим грішили власники однієї з мереж гіпермаркетів. Судячи з розсилок з органів влади на адресу торгових підприємств, в поточному році подібний номер більш не пройде ні в кого: всім наказано поширювати виключно національний білоруський символ Дня Перемоги.

Джерело – http://by24.org/2015/04/17/no_more_colorado_ribbons_in_belarus/

 

Читайте також:  Відомі актори з Франківська зіграли кохання у стрічці “Жива”

Шукайте деталі в групі Facebook