facebook

Чернелицький замок на Прикарпатті планують зробити туристичною родзинкою. ФОТО

Чернелицький замок – це один зі 100 чудесних замків, фортець та палаців України. Нині це руїни замку ХVІІ ст., розташовані в селищі Чернелиця на Городенківщині.

Чернелицький замок був збудований в 1659 р. брацлавським воєводою, новим власником м. Чернелиця, володарем Клевані та Жукова, польським магнатом русинського (українського) походження Михайлом Юрієм (Міхал Єжи) Чарторийським. До наших часів в гарному стані дійшла вказана вежа та фрагменти замкового муру.

Саме ці руїни можуть стати туристичною цікавинкою того краю. Таку ідею висловив у соцмережі новий директор Дністровського ландшафтного парку Михайло Ковтун, пише “Вільне інфо”.



“Перед тим як вкотре відвідати руїни Чернелицького замку ХVІІ ст., але вже в якості директора Дністровського РЛП, завданням якого є також збереження цінних природних та історико-культурних комплексів та об’єктів на території парку, я ознайомився з багатьма матеріалами, крім загальнодоступної інформації на електронних ресурсах, провів зустрічі та телефонні бесіди з багатьма науковцями та фахівцями. І тепер точно знаю, як вдихнути в ці руїни життя – відкрити його для туристів”, – написав Ковтун.

Також директор парку надіється на розуміння, підтримку, сприяння та роботу всіх небайдужих, адже це нелегка і довготривала справа.

Читайте також:  У податковій кажуть, що кількість податкових перевірок івано-франківського бізнесу зменшилась

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.