facebook

З Клюєва зняли підозру про розстріли Майдану

Генпрокуратура роз’яснила стан кримінальної справи за екс-главою Адміністрації Президента.

1611061




Генеральна прокуратура України зняла підозру у причетності до організації масових вбивств в центрі Києва у січні – лютому 2014 з колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України, екс-глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва, він підозрюється тільки в перешкоджанні акціям протесту в листопаді 2013 року.

Це випливає з листа Генпрокуратури у відповідь на запит Тиждень.ua.

Так, згідно з інформацією, 26 лютого 2014 Клюєву повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27 і п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. За пунктами ст. 115 йому інкримінувалася організація масових вбивств, вчинених групою осіб за попередньою змовою. Максимальна санкція за вказаними пунктами передбачає довічне ув’язнення.

Однак у прокуратурі не знайшли доказів причетності Клюєва до розстрілів у Києві і зняли підозру з нього 23 травня 2014.

“У зв’язку з тим, що в ході досудового розслідування не отримані докази про причетність Клюєва А.П. до скоєння масових убивств мітингувальників у центральній частині міста Київ у січні-лютому 2014 року, 23.05.2014 повідомлення про підозру Клюєва А.П. змінено , винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ст. 340 КК України за фактом перешкоджання проведенню зборів, мітингів, які проходили 30.11.2013 року на Майдані Незалежності в Києві “, – йдеться в тексті ГПУ.

Санкція за ст. 340 передбачає виправні роботи на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
За інформацією прокуратури, на даний час досудове розслідування відносно Клюєва зупинено у зв’язку з тим, що він перебуває в розшуку.

Читайте також:  Вся справа в суді: у ЦВК намагаються пояснити реєстрацію Клюєва і Шарія

Як повідомлялося, ГПУ підозрює Клюєва у привласненні 200 мільйонів гривень з держбюджету.

Шукайте деталі в групі Facebook