facebook

Субсидії по-новому: стало відомо, що чекає на українців

З’явилися нові подробиці.

Українська влада визначила нову дату старту монетизації комунальних знижок. Видавати державну допомогу “живими” грошима на руки в Мінфіні пропонують з 2019 року.

Таким чином, мета – впровадження прозорих і своєчасних розрахунків між державою та постачальниками води, тепла, газу і електрики. Держдопомогу субсидианты отримають по фактичному споживанню. Зараз субсидія виплачується в повному обсязі, згідно соцнормам, не менше.

Згідно інформації, реформа пройде в три етапи.

Перший — на початку 2018 року запровадять монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств-постачальників послуг. Нині держава використовує взаємозаліки за принципом: “ви повинні “Нафтогазу” за газ — ми вам винні за тепло, зробимо залік”.

Другий етап — підготовка монетизації субсидій для сімей до кінця 2018-го: створення єдиного реєстру субсидиантов та їх перевірка, створення необхідної інфраструктури.

Третій етап — з січня 2019 року розпочнеться перерахування грошей з Держскарбниці на особисті рахунки тих, хто отримує субсидії, за їх показаннями лічильників. Простіше кажучи, суму субсидії, яку отримає людина, у нього вилучать з платіжки і віддадуть “живими” грошима.

Обіцяють, що гроші надійдуть їм не пізніше 24-го числа кожного місяця, наступного за розрахунковим місяцем (наприклад, субсидії за листопад дадуть до 24 грудня). Крім того, мають передбачити механізм, який дозволить витрачати монетизовані субсидії не на “комуналку”, а на будь-які інші цілі.

Нагадаємо, столичний прокурор Олег Руденко розповів деталі афери, в результаті яких аферистам вдалося заволодіти 30 квартирами в Києві за останні два роки.

Крім того, перераховувати субсидії відповідно з підвищенням пенсій на початку опалювального сезону в Україні не буде.

Читайте також:  НБУ може очолити колишній член команди Януковича, – ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.