facebook

ВАЖЛИВО! Польща змінила правила для заробітчан

Спростили процедуру видачі дозволів на тимчасове перебування іноземців.

Тепер іноземці не з країн ЄС зможуть отримати посвідку на тимчасове перебування в Польщі в рамках перенесення у країну підприємства з іншої держави. Такий закон підписав президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє УНН.

Основною метою закону – спрощення процедур при видачі дозволів на тимчасове перебування іноземців у зв’язку з переносами свого підприємства. Максимальний період 3 роки для працівників, що займають керівні посади і фахівців, а також рік для працівників, що проходять стажування. Після цього зазначені особи повинні залишити ЄС, якщо не отримають дозвіл на перебування на іншій підставі, згідно євросоюзних або державним нормам.

Управління з питань іноземців з’ясувало, що ці зміни можуть торкнутися близько 200 тис. чоловік. Через це найближчим часом в Польщі може не вистачати робочої сили.

“Постійні поїздки на заробітки поляків після вступу Польщі в ЄС в 2004 році і динамічне збільшення працевлаштування та нестача робочої сили в деяких галузях національної економіки привели до великого інтересу з боку польських роботодавців до працівників за межами Польщі”, – вказали в польському Міністерстві внутрішніх справ і адміністрації.


Також в законі спростили процедуру видачі дозволу на тимчасове перебування і працевлаштування і дозволу на постійне перебування для працівників, найнятих в галузі, “потрібної польській економіці”.

Варто відзначити, що тепер іноземці, які хочуть отримати дозвіл на постійне перебування в Польщі зобов’язані знати польську мову мінімум на рівні B1. Ця вимога обійде дітей до 16 років і народжених у Польщі.

Читайте також:  Польща спростить порядок видачі віз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.