facebook

“Хлопці, їдьте на автостанцію!” – У Франківську все більше нелегальних перевізників (ВІДЕО)

До редакції інтернет-видання “Голос-Інфо” та газети “Голос народу Івано-Франківщини” надійшла скарга від жителів мікрорайону Пасічна. 

Підозрілі перевізники, які курсують за маршрутом «Івано-Франківсь-Бурштин» зробили свою незаконну автостанцію посеред паркінгу відвідувачів магазину «Барбарис». Відправлення таких маршрутів загального користування повинне здійснюватися виключно з автостанцій.

До слова, відповідно до ст. 32 Закону України “Про автомобільний транспорт”, відносини автомобільного перевізника, що здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, із власниками автостанцій визначаються договором. Власники автостанцій зобов’язані укласти договір з автомобільним перевізником, що здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, тільки за наявності в нього договору із органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування про організацію перевезення на автобусних маршрутах загального користування чи дозволу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на обслуговування маршрутів загального користування, що пролягають через цю автостанцію. Відправлення чи прибуття автобусів приміських, міжміських та міжнародних автобусних маршрутів загального користування здійснюється тільки з автостанцій.

Мешканці прилеглих будівель обурені не на жарт, адже посадка пасажирів у неприйнятному для цього місці створює неабиякі незручності. Один із небайдужих підприємців, який здійснює свою діяльність поблизу парковки нелегалів, уже довгий час бореться з такими перевізниками.

“Багаторазово нагадував їм про те, що тут не стоянка, що тут не автобусна станція. Вона зовсім поруч. Але вони не хочуть, напевне, податки платити… Тут вони створюють кошмар: люди, аби десь сходити в туалет, бігають за будинки”



, – обурюється чоловік.

Люди, виходячи з тролейбусу, не мають повноцінного проходу, через що часто відбувається штовханина. Відтак, створюється аварійна ситуація.

“Ми вже їм сто разів казали: хлопці, їдьте на автостанцію! Там ж нормальні умови для вас, для перевезення пасажирів. Ми ж ідемо в Європу! “ – додав небайдужий франківець.

Читайте також:  У Франківську деякі водії маршруток відмовилися працювати

Водії маршруту прикриваються «старшими», які начебто мають домовленість із міською радою. Проте жодного дозволу на це так і не показали. То що ж це за «старші», які законодавством України аж ніяк не керуються?

Детальніше про це – дивіться у ВІДЕОСЮЖЕТІ. 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.