facebook

Україна зняла з прокату фільм “Номер 44” через Росію

Гучна американська картина про маніяка в СРСР в Україні теж не вийде.

1610042




Фільм “Номер 44” шведського режисера Даніеля Еспінози, який зняли з прокату в кінотеатрах Росії та Білорусі, не побачать також і в Україні, повідомляють Подробности.

15 квітня, за день до прем’єри, компанія Централ Партнершип, яка є правовласником прокату картини в країнах СНД, повідомила про те, що відкликає ліцензію на прокат картини в Україні.

Українська кінопрокатна компанія Multi Media Distribution була змушена зняти фільм з прокату більш ніж в 60 кінотеатрах.

За словами експертів, ця ситуація виявила проблему залежності українського кінопрокату від російських компаній, що має підштовхнути вітчизняних дистриб’юторів до прямого співробітництва із західними правовласниками.

Серіал “Останній москаль” встановив рекорд за переглядами

Раніше повідомлялося, що Міністерство культури Росії відкликало кінострічку “Номер 44” з прокату в зв’язку з тим, що історичні факти в картині спотворені і напередодні 70-річчя Перемоги такий фільм випускати неприпустимо.

Дія картини розгортається в СРСР 1953-го (не рахуючи прологу, що розгортається в травні 1945-го). Головний герой, агент держбезпеки Лев Демидов, приймається за розслідування серії дитячих убивств і виявляється жертвою гонінь власного начальства, який стверджує, що в комуністичному суспільстві не може бути маніяків, і що звинувачує Демидова в держзраді.

Читайте також:  НАТО звинувачує Росію у збільшенні поставок зброї в Донбас

Шукайте деталі в групі Facebook