facebook

За що деяких пенсіонерів можуть позбавити виплат: Рева зробив нову різку заяву

За що пенсіонерів-переселенців можуть позбавити виплат, передає Корупція.Інфо

Пенсіонерам-переселенцям, як і раніше, можуть бути припинені виплати, якщо вони більше 60 днів не перебувають на підконтрольній українській владі території.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева

За словами Реви, пенсіонери з ОРДЛО можуть бути відсутніми на підконтрольній території не більше 60 днів, а в разі порушення цієї норми закону виплата пенсії може бути заморожена

«Справа в тому, що немає правила« 58 днів». Є норма закону про статус внутрішньо переміщених осіб, де написано, що такий статус особа може втратити, якщо воно більше 60 днів не перебуває на підконтрольній Україні території, а в окремих випадках – 90 днів. Тому для того, щоб люди не втрачали цей статус, вони повинні дотримуватися цієї норми закону», – заявив Рева.

За його словами, правило може бути скасовано, якщо дана норма буде змінена в відповідному законі

«Якщо в іншому законі, про який я зараз говорю, ця норма буде змінена, тоді буде змінено саме це правило. Подібні зміни – це досить тонка матерія. Не від хорошого життя вводилися багато норм, що стосуються непідконтрольних територій України. Міністерство соціальної політики не було суб’єктом ініціатив попереднього закону, відповідно, воно не є суб’єктом, який має вносити пропозиції щодо змін у цьому законі», – констатував міністр.

Читайте також:  В Україні опалювальний сезон може не розпочатися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.