facebook

Оголосили штормове попередження! Дізнайтеся які регіони постраждають найбільше

Штормове попередження оголосили синоптики у Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській та Сумській областях.

Як інформує прес-служба Укргідрометцентру, у цих регіонах очікуються дощ та сніг, місцями сильні опади, ожеледь, на дорогах ожеледиця, хуртовини.

В Україні, окрім західних областей, прогнозуються пориви вітру до 15-20 м/с.

Протягом наступної доби на бiльшостi річок Закарпаття призупиниться розвиток паводку: вдень сформуються та пройдуть максимальнi рiвні води. Зокрема, на річці Латориця у Мукачево — рівень води підніметься на 4,9-5,4 м. По мiрi розвитку синоптичної ситуацiї гідрологічні прогнози будуть уточнюватись.

Окрім цього, у високогір’ї Закарпатської області зберігається значна лавинна небезпека (третій рівень), а в Івано-Франківській області оголошено четвертий рівень лавинної небезпеки.



Раніше сьогодні стало відомо, що через паводок, спричинений підняттям рівнів води у річках Закарпаття, в області вже евакуйовано 170 осіб із 40 житлових будинків. У селі Вільхівка, що в Іршавському районі, підтоплено (щонайменше на 30 см) 221 житловий будинок. У дев’ятьох районах області «велика вода» затопила 983 дворогосподарства, 81 підвальне приміщення та 2,4 тис. га сільгоспугідь.

Також підтоплено вісім ділянок автомобільних доріг, частково пошкоджено дві мостові переправи місцевого значення.

Читайте також:  Притула ошелешив зізнанням про життя в Україні: “Одне тільки питання”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.