facebook

На сесії облради знову обговорюватимуть долю спорткомплексу: пропонують відновити земельні межі на Шухевичів

Сьогодні 18 грудня, на комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин депутати розглянули питання про спорудження спортивного комплексу та питання про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок на вулиці Шухевичів, 16а та 21.

Нагадаємо на минулому засіданні сесії обласної ради спортивна громадськість виступила проти відкладення розгляду питання щодо будівництва спорткомплексу на діючому стадіоні «Юність».

Тоді вирішили провести громадські обговорення, а питання перенесли на друге сесійне засідання, яке проведуть уже в п’ятницю 22 грудня.

За словами заступника голови обласної ради Сергія Басараба пропозиція щодо будівництво даного спорткомплексу наразі поступила тільки від Коломиї.

Також висловив думку відкласти питання та пошукати ще можливі ділянки, які б підходили для спорудження такого спорткомплексу.

На діючому стадіоні «Юність», за словами чиновника, можуть займатися учні шкіл, але для професійного спорту цей стадіон не підходить.

“Є ідея перенести це питання на тривалий час, обговорити можливі інші місця, можливо спорудити такий комплекс у Коломиї”, – зазначив Сергій Басараб. – Станом на сьогодні немає альтернативної ділянки, на якій можна було б планувати багатофункціональний манеж».

Проте впорядкувати земельну ділянку на Шухевичів все-рівно потрібно.

За словами начальника відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату облради Анатолія Прокопіва необхідно відновити межі стадіону, кадастровий номер земельної ділянки, тобто привести документи до ладу.

“В будь-якому разі чи буде там плануватися будівництво чи ні, щоб ми могли з нового року приступити до впорядкування документації щодо цієї земельної ділянки” – каже Прокопів.

Також при обговоренні питання Сергій Басараб відмітив, що є усні домовленості з Міністерством спорту щодо необхідності спорудження спорткомплексу, оскільки такого манежу в Україні немає. Мовляв, Міністерство готове надавати допомогу області, в якій споруджуватиметься спорткомплекс такого рівня.

Читайте також:  “Велика кількість жертв”: Пасажирський потяг з’їхав з рейок на шосе

Також члени комісії заслухали депутата міської ради Віталія Мерінова, який звернув увагу на те, що позаду спортивно-юнацької школи планувалося будівництво спортзалу з готелем. Для цього тоді розчистили ділянку, порізали дерева.

“Про це стало відомо при спілкуванні з Мирославом Карабіном, він показував документи на такі плани. Тепер не зрозуміло чому змінилась ідея будівництва позаду школи, будівництво на стадіоні. Крім того громадськість обурило те, що коли готувався проект рішення з людьми не радились “, – зауважив Мерінов.

Також Мерінов поцікавився, чи шукало місто вільні ділянки для спорудження комплексу та запропонував комісії звернутись з даною пропозицією. Втім, члени комісії зауважили, що голова облради на сесії закликав усіх міських голів, в тому числі й владу Івано-Франківська, подавати пропозиції щодо можливості спорудження даного спорткомплексу.

“На розгляд нашої комісії альтернативних пропозицій не поступало”, – зазначив голова комісії Іван Приймак.

Відтак депутати відправили це питання на розгляд сесії, за це проголосували 4 обранці, один утримався.

Крім того, комісія розглянула проект рішення щодо надання згоди на відновлення меж земельних ділянок на вулиці Шухевичів, 16а та 21. Комісія рекомендувала одноголосно розглянути це питання на сесії.

 

Крім того, депутат облради Святослав Никорович запропонував залучити прокуратуру у випадку виявлення незаконного захоплення частини даної земельної ділянки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.