facebook

Анонімний лист жінки: бути кохaнкою не так «гламурно», як здається

Одним з найважчих моментів у стосунках є зрада. Проте як воно бути людиною, з якою зраджують.

На одному з іноземних порталів я знайшла анонімний лист жінки, яка декілька місяців була кохaнкою.

Наскільки все це правда – достеменно не відомо, проте повчання тут все ж є. Усе, написане нижче, – переклад листа тієї жінки.

«Я була іншою жінкою. Я була кoханкою одруженого чоловіка. Давай, вперед, ти можеш засуджувати мене.

Прийшов час написати статтю про це, тому що те, що заподіяло б мені біль ще більше, ніж ваше засудження, – це брехати про це. Я бачила дуже багато жінок, які живуть із соромом від цієї таємниці.

Отже, дозвольте мені поділитися сімома уроками про те, що значить бути іншою жінкою.

Іноді ви йдете проти своїх цінностей

Це сталося чотири роки тому. Я зустріла цю людину на заході, присвяченому бізнес-мережі. Він був привабливим, і я була розчарована, коли помітила його обручку. Ми почали розмову, яку я намагалася вести платонічно, наскільки це було можливо, але була певна хімія.

Він розповів мені про своє життя з дружиною, яка більшу частину часу була відсутня, і про його дітей, які покинули будинок. Я можу знайти масу виправдань. Я була вразлива і недавно розлучилася. Він був самотній, його шлюб був під ризиком, а мій – провалився.

Але, чесно кажучи, виправдання не було. Це було проти моїх цінностей. Я сказала «так», коли він запросив мене на каву. З цього моменту одне призвело до іншого, і ми стали кoханцями.

Я не відчувала, що у мене є вибір



. Я не вирішила закoхатися в нього, але я це зробила. Зрештою, я винна у виборі, який я зробила, але, незалежно від того, що говорить суспільство, це не робить мене поганою людиною.

Читайте також:  «Сповідь один раз у році нічого не дає, крім нових гpіхів…»: відповіді священика на питання, які ви боялись запитати

Ігнорування вашого почуття провини не робить ваш вибір простіше. Визнання і прийняття вашого вибору – єдине, що може допомогти.

Бути кoханкою не так «гламурно», як здається

Я була заміжня 20 років і була вірна моєму чоловікові. Мій чоловік кілька разів зраджував, від чого було дуже боляче. Тому я ніколи не уявляла себе в ролі «іншої жінки». Але стала, зустрічаючись з ним таємно.

Ставши кoханкою, ви завжди знаєте, що ви не обрана. Для мене це створило сором над вершиною провини.

Ти ніколи не будеш таким же значущим для когось, як для себе самого

Я розповіла про це кільком людям і повинна була постати перед судом.

Я все ще пам’ятаю, як це мене зачепило. Мої заміжні подруги закрили переді мною двері, як ніби я вкрала б їхніх чоловіків. Ви жартуєте, чи що? Я була закохана в цю людину, а не в факт, що він був одружений!

Але ніхто не переживав про мене. Після мого розлучення я пообіцяла, що завжди буду пишатися тим, ким я була. Місяці, які я провела з цією людиною, були єдиними, коли я ненавиділа то, хто я. Я виглядала сяючою, щасливою, але всередині, я відчувала себе такою розчарованою.

Люди можуть судити вас, але найсуворіший суддя – ви самі.

Провина задоволення робить відносини ще більш пристрасними

За 6 місяців, які ми спочатку провели разом, ми написали більш як 40 сторінок повідомлень і електронних листів. Заборонений плід, очевидно, найпривабливіший. Оскільки ми не могли бачити один одного так часто, як хотіли, кожна мить стала особливою. Ми їздили в подорож разом, але в той час, коли ми були в місті, наш час був обмеженим.

Читайте також:  Українці будуть по-новому платити за газ: Шмигаль розповів про результати зустрічі з "Нафтогазом"

Дні стали нашим часом пристрасті, і коли брехня й обман почали накопичуватися, радість бачити один одного навіть на 5 хвилин стала інтенсивнішою.

Коли невизначеність рaнить більше, ніж серцeвий нaпад

Коли ми були разом, були моменти чистої радості. Зрештою, я була закохана. Але я ніколи не знала, коли побачу його або коли йому доведеться повернутися додому на вихідні, тому що приїде його дружина.

Подзвонить він мені чи ні? Напише або зникне? На кожен момент радості був один відчай. Ніякого жалю – це було солодке катування. Мені подобалися ці відносини.

За ці шість місяців я багато разів намагалася піти, і він теж. Щоразу ми проводили кілька днів один без одного, щоб стати ще ближче.

Один мій друг поставив мені дуже важливе питання: «З якою кількістю болю і радості ти можеш жити?» Моє співвідношення становило 70 відсотків болю / 30 відсотків радості. У якийсь момент я пройшла цей рівень, і я пішла.

Вина і сором можуть заподіяти вам бiль

Причина, по якій я пішла, була повністю егоїстичною. Вина і сором – це надзвичайно сильні емоції і, як будь-яка емоція, вони виражають себе думками у вашому мозку, а також як напруженість у вашому тілі. Коли я думаю про вину, моє горло стає напруженим. Коли я згадую сором, я відчуваю цей вузол в нижній частині живота. Ці напруги створюють тoкcини, і з часом ці токcини можуть заподіяти вам бiль. Під час цих відносин я постійно боролася з холодом і їла. Я швидко зрозуміла, що мої емоції загрожують здоров’ю.

Ці відчуття посилилися, коли через пару місяців він вирішив попросити дружину про розлучення. Ми переїхали жити разом, і я була така щаслива і така хвора в один і той же час. Через місяць він теж захворів і вирішив повернутися. Серце, від того, що він залишив мене, щоб повернутися додому, майже відчуло полегшення.

Читайте також:  “Більше 10 постраждалих”: Святкування хрестин на Львівщині закінчилось масовим отруєнням

Нарешті, було ясно. Мені довелося б мати справу з сумом, але дивно, ця емоція ніколи не робила так боляче, як почуття провини та сорому.

Навчіться відпускати та прощати

Дев’ять місяців. Це був час відносин від початку до кінця. Дев’ять місяців потому він повернувся до дружини і дітей.

Мені потрібен був рік, щоб відпустити більшу частину цього. Відпустити відносини було легше, ніж відмовитися від мого власного судження.

Я француженка, ви можете подумати, що роман є частиною культури. Але насправді, бути іншою жінкою ніколи не було в списку речей, які я хотіла для себе. Я далеко не єдина, хто зробив цей вибір. Деякі вважають, що вони ніколи цього не зроблять, в той час як інші стають коханкою і ніколи не почуваються погано.

Де б ви не знаходилися на межі сорому і провини, ніколи не дозволяйте цьому отрyювати ваше життя. Мені пощастило зустрітися з його дружиною, і мені довелося вибачитися за той бiль, який я завдала їй. Вона пробачила мене, і я була так вдячна їй за це. Мені було потрібно більше часу, щоб пробачити себе.

Простіть себе за те, що ви не досконалі. Ніхто не досконалий. Ви повинні були вивчити цей урок, тепер, можливо, прийшов час рухатися далі й жити своїм життям».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.