facebook

У “Казковий ліс” Галицького природного парку поведе штатна Баба Яга. ФОТО

Громадська організація “Еко-Галич” у партнерстві з Галицьким національним природним парком завершила реалізацію проекту “В гостях у Казки”.

Це ще одна нова екологоосвітня і туристична атракція відкривається для мешканців Галича та його гостей на території Галицького національного природного Парку, повідомляє “Еко-Галич”.

Заявка на цей проект перемогла у конкурсі “Громада своїми руками” (організовано АМЕР м. Бурштина) і фінансована компаніями ДТЕК, Прикарпаттяобленерго, Danosha, а також фізичними особами Эвелина Костюк, Андріана Байло, Дмитрий Максименко.


В рамках проекту споруджено 6 просторих вольєрів для соколів (розльоточний), сов і воронових птахів; зимовник для переважно хворих і культових тварин, стилізований під хатинку Чаклунки (прототип Баби Яги); еколого-пізнавальний маршрут у старому казковому лісі, із “звіриною стежиною” (відтворено сліди 14 видів лісових звірів) та ігровим стендом “Пізнай тварину за шерстиною”.

Мета проекту – створення умов утримання і реабілітації птахів; екологічна освіта (пізнання диких лісових звірів та їх слідів, а також формування у молодшого покоління лояльного ставлення до культових тварин (плазунів, земноводних, мишовидних, кажанів, павуків ін.); створення якісного та цікавого туристичного продукту.

Штатний працівник парку у ролі Чаклунки або Баби Яги вже готова до проведення екскурсій. Відкриття “Казкового лісу” заплановано на 3 січня 2018 року.

Читайте також:  У Коломийському військовому госпіталі для ветеранів АТО лунала коляда (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.