facebook

Іран звинуватив США у постачаннях зброї і грошей Ісламській державі

У Тегерана є дані про те, що літаки США здійснюють польоти в аеропорти, контрольовані ІД, доставляючи туди зброю і гроші.

1611115




Командувач збройними силами Ірану генерал-майор Хасан Фірузабаді упевнений, що США надають підтримку бойовикам радикального угруповання Ісламська держава (ІД), передає агентство Fars.

За його словами, у Тегерана є дані про те, що американські літаки регулярно здійснюють польоти в аеропорти, контрольовані терористами, доставляючи туди зброю, гроші та продукти харчування.

“Вашингтону не слід було б допомагати угрупованню, а потім перепрошувати і казати, що це було зроблено помилково. США стверджують, що хочуть протистояти ІД, а на ділі виходить, що вони ведуть спостереження і проводять рекогносцирування”, – заявив Фірузабаді в кулуарах військового параду, проведеного в Тегерані з нагоди Дня армії.

Генерал-майор зазначив, що якщо США чесні у своїх заявах про непричетність до створення ІД, “тоді вони можуть легко побороти це терористичне угрупування”. “Ми сподіваємося, що уряди США і Великобританії будуть боротися проти ІД, хоча б заради власних громадян”, – наголосив він.

На думку Фірузабаді, “в найближчому майбутньому жорстока хвиля тероризму охопить Європу, США і все людство”. “Люди у всьому світі повинні боротися з тероризмом, а не надавати зброю і гроші. Це вже зробило ІД найбільш високооплачуваним бойовим та озброєним угрупуванням в світі”, – зазначив командувач ЗС Ірану.

Панування на Середньому Сході: Іран або Саудівська Аравія?

Ісламська держава – терористичне угруповання, що захопило в 2014 році частину Сирії та Іраку і проголосило на захоплених територіях халіфат.

У серпні США на чолі міжнародної коаліції почали силову операцію проти ІД в Іраку, у вересні повітряних ударів зазнала також територія Сирії. За вісім місяців, за даними Пентагону, угруповання втратило контроль над територіями площею від 13 до 17 тисяч квадратних кілометрів в Іраку. Вплив угруповання в Сирії практично не змінився.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  В Італії потужний смерч "вийшов" з моря на берег і налякав туристів. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook