facebook

Американський посол перепросив Польщу за директора ФБР

Посол США у Варшаві перепросив у зв’язку із заявою директора ФБР про те, що Польща несе відповідальність за голокост.

1611426




Про це повідомляє Agence France-Press. Вибачення з’явилося після того, як Малл був викликаний до польського МЗС. «Я чітко дав зрозуміти, що думка, ніби Польща несе будь-яку відповідальність за голокост, не є позицією Сполучених Штатів», – сказав посол, наголосивши, що тільки нацистська Німеччина відповідальна за це.

«Будь-яка вказівка ​​на те, що Польща, як і будь-які інші країни, крім нацистської Німеччини, несуть відповідальність за голокост, є помилковою, шкідливою і образливою», – раніше зазначив Малл.

Директор ФБР виголосив репліку, що викликала обурення у Варшаві, під час відвідання музею Голокосту у Вашингтоні 15 квітня. Він заявив тоді, що «хороші люди допомагали вбивству мільйонів». «На їхню думку, вбивці і їхні спільники з Німеччини, Польщі, Угорщини та багатьох інших країн не зробили нічого жахливого. Вони переконали себе в тому, що це було правильно, що вони повинні були це зробити (…) І це повинно нас по-справжньому лякати», – сказав Комі. На наступний день вийшла його стаття в The Washington Post, яка була написана на основі промови в музеї.

Президент Польщі Броніслав Коморовський назвав висловлювання Комі невіглаством і незнанням історії. «Ці слова вимагають реакції польської держави, і реакція вже є», – зазначив він. «Це вимагає від нас трудомісткої роботи над руйнуванням поганих стереотипів, що ображають поляків», – додав президент.

Коморовський наголосив, що ці слова не тільки спотворюють історичну правду, а й ображають людей, які допомагали євреям у Польщі під час Другої світової війни.

Президент Польщі назвав главу ФБР невігласом
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Америка і баба Галя

Шукайте деталі в групі Facebook