facebook

Лютий шторм насувається на Україну: хто постраждає найбільше

Синоптики застерігають – краще без зайвої потреби не виходити із дому.

В Україні оголошено штормове попередження у зв’язку з ускладненням погодних умов. В західних регіонах очікуються паводки – рівень води в річках вже почав поступово підніматися.

“За даними Укргідрометцентру, протягом 24-25 грудня у зв’язку з опадами і сніготаненням на річках басейну Прип’яті очікується підйом рівнів води на 0,1- 0,5 м”,- наголошують рятувальники.


Відомо, що підйом рівнів очікується на річках басейну Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області) на 0,3 – 1 м, а також на річках басейну Західного Бугу (Львівська та Волинська області) на 0,2 – 0,7 м, місцями вихід води на заплаву.

Сьогодні в більшості областей буде вітряно – пориви сягатимуть до 15-20 м / с, на Заході – 25 м / с, місцями ожеледиця. З цієї причини синоптики радять водіям без зайвої потреби не користуватися авто, а добиратися громадським транспортом, повідомляє Politeka.

Сніжитиме й в столиці, до вечора можливий невеликий дощ, температура вночі – 1-3 морозу, вдень – 3-5 тепла. У Львові прогнозують вночі мокрий сніг з переходом в дощ, вдень – невеликий дощ, на дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі: близько 0 градусів, вдень 5-7 тепла.

Одеситам пощастило: їх місто опади оминуть, хіба що буде дещо вітряно, температура вночі – 0-2 градуси морозу, вдень – 5-7 тепла. В Дніпрі також відносно спокійно, вдень падатиме мокрий сніг з переходом в дощ і сильний поривчастий вітер, температура вночі буде 2-4 градуси морозу, вдень – 4-6 тепла.

Харків’ян попереджають про мокрий сніг із дощем, температура вночі – 3-5 градусів морозу, вдень – 1-3 тепла, у  Карпатах очікується мокрий сніг з дощем. Також синоптики попереджають про сильний поривчастим вітром. Температура вночі – 2-7 градусів морозу, вдень – 0-2 тепла.

Читайте також:  Прогноз погоди на травень 2023: що обіцяють синоптики, яким буде останній місяць весни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.