facebook

Щоб заробити на лікування, чотирирічний Денис із Прикарпаття плете з мамою новорічні ялинки

Денис Семчук із невеличкого Прикарпатського села Брустурів страждає на рідкісне гематологічне захворювання – анемію Даймонда-Блекфана. Іншими словами, його організм не виробляє життєво необхідних речовин. Без пересадки кісткового мозку від неродинного донора хлопчик проживе недовго, а за умови проведення успішного оперативного втручання одужає. Ціна його життя 115 тисяч євро. Прооперувати малюка беруться польські лікарі із міста Бидгощ. Однак така сума для сім’ї Дениса – нереальна. Хлопчика виховують лише мама та бабуся із дідусем. Тому, аби зібрати хоч якусь копійчину, Денис разом зі мамою плетуть новорічні ялинки на продаж.

Денис напрочуд жвавий, цікавий та розвинений для своїх років хлопчик. І співає, і танцює, і по господарству все вміє:

– З Бабусею вареники вмію ліпити, підмітати можу, з дідом дрова рубаю. Навіть пилку свою маю, – по-дорослому серйозно розповідає Денис. – А ялинки плести – то не складно, лише треба акуратно гілочку до гілочки прив’язувати.




Ліля Семчук, мама Дениса.

Мати Дениса, 23-річна Ліля Семчук розповідає, що її малюк народився на вигляд абсолютно здоровим, а перші тривожні симптоми з’явилися у три місяці.

– У нього раптово підвищилася температура, лікарі сказали, що ГРЗ. Тиждень ми пробули у лікарні, – розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕНТР пані Ліля. – Однак за кілька днів він знову став вередливим, почав погано їсти, понизився гемоглобін. Далі були обстеження, лікарні в Івано- Франківську, Львові та Києві, аналізи… Остаточний діагноз поставили лише, коли Денису було дев’ять місяців… З цим живемо вже чотири роки. Потрібна лише пересадка, але все впирається в гроші.

Увесь цей час раз на місяць Денис їздить з мамою в Івано-Франківськ, за 100 кілометрів від їхнього села, де у лікарні йому переливають донорську кров. Лише ця процедура хоч якось підтримує життя хлопчика.

– Але це переливання критично підвищує йому рівень заліза і «садить» печінку та серце, – каже Ліля, – Він вже сам не витримує тих уколів та крапельниць, каже: «Що це мене постійно колють, коли я вже поїду у Польщу?!», а ще з медсестрами свариться, каже «Дам вам кропиви! Що ви мене постійно тюкаєте? Що, не бачте, в мене всі руки сині?!». А я дивлюся на нього і всміхаюся крізь сльози… Але іншого виходу в нас немає. Коли підходить час чергового переливання, він стає блідим, нервовим, плаксивим, в нього критично падає гемоглобін.

Денис разом із мамою вірять, що небайдужі люди дадуть йому шанс на життя.

Так склалося, що Дениса Ліля виховує сама. Допомагають їй тільки батьки. У їхньому невеличкому селі, де немає навіть назв вулиць та номерів будинків, а про Інтернет і говорити годі, з роботою сутужно. Тому два роки тому чоловік Лілії – Віталій поїхав на заробітки до Польщі. Проте за цей час він жодного разу не був вдома, і подружжя розлучилося. Хоча дитині, каже Ліля, він мінімально допомагає.

– Тих грошей все одно бракує, – продовжує жінка. – Нам сусіди допомагають, сама трохи грошей наскладала – одну тисячу доларів, та цього геть замало.

Тому Ліля з сином перебиваються сезонними заробітками – влітку для туристів ліплять гуцульських коників із сиру, а напередодні новорічно-різдвяних свят – в’яжуть з гілочок декоративні ялинки.

– Робота клопітка, хвоя коле руки, але мусимо, – зізнається Ліля. – Одна маленька ялинка коштує 25 гривень, велика – до 500.

Загалом, операція у Польщі для Дениса коштуватиме 112 тисяч євро, ще 3 тисячі євро потрібно на пошук донора, окрім того 10-15 тисяч євро обійдеться проживання та харчування у Польщі, адже там доведеться бути щонайменше півроку.

Зібрати таку суму лише продаючи ялинки та коників із сиру, нереально. Тому пані Ліля звертається до усіх небайдужих допомогти врятувати її сина, бо без цієї операції він не житиме. Часу залишилося не так вже й багато – вирушати в Польщу малий Денис має у середині січня.

Реквізити для допомоги:

Номер розрахункового рахунку ПриватБанк: 5168 7573 1539 1773, МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570 (Семчук Лілія Михайлівна, тел.: +38 098 973-19-93).

Читайте також:  У Львові 3-річний хлопчик проковтнув магнітні кульки, які пробили кишківник: дитина в реанімації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.