facebook

16-річний прикарпатець вкрав у товариша 13 тисяч гривень

До Калуського відділу поліції звернувся 38-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік повідомив про те, що з його житлового будинку невідома особа вчинила крадіжку грошових коштів в сумі 13 000 гривень.



Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 16-річний односелець потерпілого, інформують в СК ГУНП області.

Як з’ясували, зловмисник часто приходив у гості до молодшого брата потерпілого тож знав, де господарі зберігають гроші. Того дня, зайшовши до товариша, лиходій скористався тим, що зі старших нікого немає вдома, а товариш на декілька хвилин вийшов до іншої кімнати, він непомітного поцупив грошові кошти в сумі 13 000 гривень із шафи, після чого пішов додому.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину передбаченого ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.

Читайте також:  Всі калуські школи пішли на карантин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.