facebook

ЄС збирається на позачерговий саміт через загибель сотень мігрантів у Середземному морі

Президент Європейської Ради наголосив, що лідери ЄС не можуть сприйняти, що сотні людей вмирають, намагаючись перепливти море, щоб потрапити в Європу.

REUTERS


Лідери країн Європейського Союзу збираються на позачерговий саміт через ситуацію з біженцями у Середземноморському регіоні у цей четвер, 23 квітня.

Про це у понеділок в Брюсселі повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск.

“Ситуація у Середземноморському регіоні драматична, так це не може продовжуватися. Ми не можемо сприйняти, що сотні людей вмирають, намагаючись перепливти море, щоб потрапити в Європу. Саме тому я вирішив зібрати позачергову Європейську Раду у цей четвер”, – сказав він.

За словами Туска, мета саміту – обговорити на найвищому рівні, що “ми, держави-члени та ключові інституції разом можемо і повинні зробити”. “Я не очікую, що буде ухвалене “швидке вирішення” міграції, тому що його немає. Але я очікую, що Європейська комісія і Зовнішня служба ЄС представлять варіанти невідкладних дій”, – наголосив президент ЄС.

При цьому він перелічив деякі з питань, на які має бути знайдена відповідь. Це – “зупинити людський потік, який ставить під загрозу життя мігрантів, поєднання зусилля, щоб врятувати людей, які цього потребують і допомога членам ЄС, які від цього найбільше потерпають”.

Сьогодні, 20 квітня, Міжнародна організація міграції отримала сигнал лиха з потопаючого судна з 300 мігрантами на борту у Середземному морі, яке рухалося від грецького острова Родос. У минулі вихідні.

джерело http://www.unian.ua/world/1069372-es-zbiraetsya-na-pozachergoviy-samit-cherez-zagibel-migrantiv-u-seredzemnomu-mori.html

Читайте також:  Через що загине людство: футуролог назвав ймовірні сценарії

Шукайте деталі в групі Facebook