facebook

Скандал через жарти «кварталівців» щодо ЛГБТ-представників прокоментував канал «1+1»

Телекомпанія “1+1” відреагувала на дискусію, що розгорнулась в соціальних мережах стосовно однієї з мініатюр новорічного випуску “Вечірнього кварталу” від студії “Квартал 95”, яку телеглядачі побачили в новорічну ніч.

Про це йдеться на офіційному сайті “1+1”.



Нагадаємо, після того, як “95 Квартал” у своєму новорічному виступі показав “гомофобну сцену”, захисники прав секс-меншин вирішили вийти на акцію протесту до будівлі каналу “1+1”. При цьому “Квартал 95” вже вибачилися за відверті жарти, які могли когось образити і видалили відео з телеканалу на YouTube.

У телекомпанії “1+1 медіа” вибачилися за невдалий жарт кварталівців.

Дійсно, мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Просимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал “1+1” вилучив цей епізод зі своєї бібліотеки,
– йдеться у повідомленні.

У компанії впевнені, що тема сексуальних меншин є важливою та актуальною в сучасному суспільстві.

Також у повідомленні зазначено, що канал не уникає теми сексуальних меншин і висвітлює її, зокрема, у новинах.

“Водночас, очевидно, що наразі в ЗМІ відсутні стандарти роботи з такою темою, особливо, коли мова заходить про гумор” – зазначили у прес-службі.

Окрім того, у компанії заявили, що готові надати свої інформаційні майданчики для такої дискусії та запросити інші медіа групи, адже ця тема є важливою для українського медійного простору загалом.

Також ми, як і студія “Квартал 95”, надалі будемо більш ретельно зважати на вибір, характер та підходи у висвітленні тем, які зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин,
– підсумували у повідомленні.

Читайте також:  Нардеп Шевченко: “На Буковелі росіян не б’ють”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.