facebook

У Сибіру продовжує горіти понад 100 тисяч гектарів лісу

Режим НС діє на всій території Забайкальського краю та Республіки Хакасія, в 19 районах Республіки Бурятія, в одному районі Красноярського краю.

В Сибири не прекращаются лесные пожары / foto.chita.ru


Площа лісових пожеж на території Сибірського федерального округу за вихідні скоротилася на 17 тис. га – до 102 тис. га. Майже всі пожежі припадають на Забайкальський край, повідомила прес-служба Департаменту лісового господарства по Сибірського федерального округу (СФО), передає ТАСС.

У Забайкаллі на ранок понеділка зафіксовано 31 пожежа на площі 101 тис га. Пожежі також діють в Бурятії (6 осередків на площі 33,6 га), в Туві (4 на площі 835 га), Республіці Хакасія (1 на площі 24 га), Іркутської області (2 на площі 11 га) і Красноярському краї (2 на площі 24 га).

За версією влади, основними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем місцевого населення та підпали сухої торішньої трави.

Всього з початку пожежонебезпечного сезону 2015 року було зареєстровано 969 лісових пожеж на площі 336,3 тис. га. Локалізовано 18 лісових пожеж на площі 24,3 тис га.

Особливий протипожежний режим введено на всій території Іркутської та Кемеровської областей, Республіки Алтай, в Туві. Режим НС діє на всій території Забайкальського краю і Республіки Хакасія, у 19 районах Республіки Бурятія, в одному районі Красноярського краю.

джерело http://ecology.unian.ua/naturalresources/1069122-u-sibiru-prodovjue-goriti-ponad-100-tisyach-gektariv-lisu.html

Читайте також:  Трагедія на Великдень: на Львівщині жахливою смертю загинула жінка (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook