facebook

“Поїхала, лишивши дитину…”: Родину, яка прихистила малюка, судитимуть за торгівлю людьми

На Кіровоградшині родину, яка прихистила малюка, судитимуть за торгівлю людьми.



У родини з Кіровоградщини наприкінці року соцслужба відібрали прийомного малюка та відкрили на батьків кримінальне провадження, через помилку при оформленні документів на дитину.

Сім’я Ольги та Олександра Кабанюків проживає у селі Оситняжка, Кіровоградського району. Наразі вони знаходяться під домашнім арештом, а немовля, для якого вони стали батьками – у районній лікарні з перспективою передачі до Будинку Дитини.

Як так сталось “Гречці” розповіла прийомна мама Ольга.

“Все почалося з того, що наша знайома завагітніла, але цієї дитини не хотіла. Аборт вона зробити не встигла, тому почала пропонувати нам цю дитину. Ми спочатку відмовлялися, однак в подальшому вона нас все-таки вмовила. Після пологового будинку ми її разом із малюком забрали до себе, проте вона побула лише три години в нас і поїхала, лишивши дитину”, – розповідає жінка.

За словами пані Ольги, вони з чоловіком повідомили місцевих лікарів, що в них тепер проживатиме новонароджена дитина, а лікарі відповідно повідомили в належні служби. Служба у справах дітей навідалася до родини вже через п’ять днів. Біологічна мати до того вже встигла зробити свідоцтво про народження, записавши дитину на себе, проте залишивши немовля сім’ї Кабанюків.

“Через місяць я ледве додзвонилася до неї та випросила, щоб приїхала і допомогла належним чином вирішити питання із документами на дитину. Вона таки приїхали і ми зробили повторно свідоцтво про народження, де батьком дитини вписали мого чоловіка, тобто начебто він визнав себе батьком. Тоді ми не думали правильно ми робимо чи не правильно, бо хвилювалися в першу чергу за малюка, ми взяли на себе відповідальність його виховувати” – каже Ольга.

Читайте також:  Україна може стрімко ослабити карантин: Ляшко назвав умову

У Служби ніяких претензій до умов проживання та розвитку дитини не було. Пані Ольга зазначає, що малюк розвивався належним чином, завжди нагодований, чистий та охайно одягнений. Проте вже 26 грудня до будинку родини навідалися Служба у справах дітей із правоохоронними органами.

“Вони о 7:00 ввірвалися до нас, розбудили дитину й тоді ж забрали. Нам не лишили жодних документів, таких як акт вилучення дитини, й сказала, що й не дадуть взагалі. Наразі малюка помістили в районну лікарню. Він лежить сам в палаті в залізному ліжечку. Йому вже скоро має виповнитися 10 місяців і коли він був вдома, то вже робив спроби ходити, а тепер взагалі просто лежить там як ув’язнений” – розповідає жінка.

Служба у справах дітей, за словами Ольги, свої дії не пояснила, а лише повідомили батькам, що кримінальне провадження проти них відкрили ще у травні за заявою Служби з приводу того, що Кабанюки купили дитину. Фактів, на основі яких відкрили провадження, родині не повідомили і не надали.

Біологічна мати нібито розповіла слідству, що дитину в неї випросили та відібрали. Однак прийомна мати стверджує, що та навпаки їм дитину покинула і за 9 місяців навідувалася лише 4 рази й то на прохання родини.

“Вона веде аморальний спосіб життя. Я її ще тоді неодноразово просила отямитися і виховувати самій свою дитину, але вона відмовлялася постійно, тому ми стали малюку справжніми батьками й полюбили як рідного. Купа свідків можуть підтвердити, як вона живе й що ця дитина їй не потрібна була ще в утробі” – каже Ольга.

Прийомним батькам у суді обрали запобіжний захід – домашній арешт. Наразі вони шукають можливість хоча б навідувати малюка. Біологічна мати, за словами Ольги, дитину не відвідує.

Читайте також:  «Я зараз переживаю пекло!»: У пологовому померло немовля, мати звинувачує лікарів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.