facebook

Бойовики замінували тіло грузинського добровольця, – прес-центр

Терористи замінували тіло грузинського добровольця полку “Азов” Національної гвардії України, який напередодні загинув від їхніх рук



im578x383-ОБСЕ

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО у “Фейсбуці

У селищі Широкине Донецької області представники незаконних збройних формувань здійснили передачу українській стороні тіла грузинського добровольця полку “Азов” Національної гвардії України, який напередодні загинув від їхніх рук. Мужнього воїна було вбито на околиці населеного пункту під час потрапляння у засідку. Повернути тіло вдалось завдяки сприянню інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та офіцерів Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Злочинці зняли з убитого взуття та засоби індивідуального захисту. Після цього тіло було заміновано, щоб убити тих солдат, які прийшли б забрати полеглого побратима з поля бою. Тільки за допомоги інспекторів СММ ОБСЄ, які розмінували тіло, вдалося уникнути додаткових жертв”, – пишуть військові.

“У зв’язку з тим, що сталося, українська сторона СЦКК заявила, що зазначені дії бойовиків порушують фундаментальні норми міжнародного гуманітарного права і є неприпустимими. Під час передачі тіла військовослужбовці Збройних сил України віддали йому шану з військовими почестями”, – наголосили у прес-службі.

Керівник групи української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран подякував заступнику керівника СММ ОБСЄ Александру Хугу за сприяння та допомогу у позитивному вирішенні питання щодо передачі тіла загиблого воїна його бойовим побратимам.

“Цим вчинком інспектори Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продемонстрували не лише особисту мужність. Їхні дії стали яскравим проявом людяності та поваги до загальновизнаних норм міжнародного гуманітарного права, якими, на жаль, нехтують бойовики”, – наголосив генерал-майор Андрій Таран.

Читайте також:  Українка, яка втратила ногу в АТО, біжить марафони: історія незламного духу

Шукайте деталі в групі Facebook