facebook

ОБСЄ: Важкі озброєння сепаратистів зникли з місць зберігання

Представники ДНР кажуть, що повезли готувати техніку до параду на День Перемоги.

1612080




Спостерігачі місії ОБСЄ в Європі зафіксували часткове зникнення з місць зберігання відведених раніше важких озброєнь сепаратистів.

Інформація про це міститься в щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому в понеділок, 20 квітня.

Як вказується в повідомленні, 19 квітня місія “повторно відвідала шість місць зберігання важкого озброєння ДНР”. Спостерігачі зафіксували, що в половині цих місць озброєння не переміщували з часу останнього візиту. В інших трьох спостерігалася інша ситуація.

В одному кількість одиниць і тип озброєнь відповідали зафіксованим раніше, але при спробі перевірити серійні номери техніки спостерігачі наштовхнулися на відмову з боку сепаратистів.

“Ще в двох місцях не залишилося жодної раніше зафіксованої одиниці озброєнь”, – зазначено у звіті. Приміром, в одному місці зникли чотири установки залпового вогню “Град”, які, за словами представників ДНР, відвезли готувати “до параду 9 травня”. В іншому місці не виявилося всієї артилерії, що зберігалася там раніше.

Аналогічне пояснення – про необхідність підготовки техніки до параду на День Перемоги – спостерігачі СММ ОБСЄ почули і в місцях зберігання важких озброєнь, відведених раніше сепаратистами з ЛНР.

Напередодні у штабі АТО заявили, що сепаратисти знову вдалися до обстрілу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, а також заборонених мінометів.

Водночас сепаратисти продовжують звинувачувати ЗСУ в обстрілі. За словами глави ДНР Захарченка, кількість обстрілів останнім часом суттєво зросла. “Це спроби розвідки боєм виявити слабкі місця в обороні і, як показує практика, після цього варто очікувати більш масштабного наступу”, – цитує його слова Донецьке агентство новин.

У пабліках сепаратистів в соцмережах пишуть, що вночі поновилися обстріли в районі Пісків, йшла взаємна перестрілка між населеними пунктами Весела і Піски.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Фотофакт: Як виглядяє околиця Донецька після вранішнього обстрілу

Шукайте деталі в групі Facebook