facebook

ГПУ зняла гриф секретності зі 103 матеріальних носіїв інформації у справі Пукача

Генеральної прокуратури України на виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 12 лютого здійснила перегляд грифів секретності 227 матеріальних носіїв секретної інформації.

УНИАН


Експертна комісія Генеральної прокуратури України на виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 12 лютого здійснила перегляд грифів секретності 227 матеріальних носіїв секретної інформації, які містяться в матеріалах кримінальної справи за обвинуваченням колишнього генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

В Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, зі 103 матеріальних носіїв гриф секретності знято. У режим «Для службового користування» переведено 91 документ.

Водночас частина слідчих дій у кримінальній справі щодо Пукача Генеральною прокуратурою проводилася на підставі засекречених матеріалів органів внутрішніх справ, тому до роботи з їхнього розсекречування залучено експертів з питань таємниць Міністерства внутрішніх справ України. На підставі їхнього висновку знижено гриф секретності 33 матеріальних носіїв із «Цілком таємно» на «Таємно».

Разом з тим, учасникам процесу судом надано можливість для ознайомлення з нерозсекреченими матеріалами кримінальної справи.

Раніше повідомлялось, що Міністерство внутрішніх справ України зняло гриф секретності з носіїв інформації у справі колишнього генерала МВС Олексія Пукача, обвинуваченого в організації вбивства Георгія Гонгадзе.

29 січня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. “Скарга стосується лише неповноти встановлення мотивів злочину”, – сказала адвокат. Також скаргу подав ще один потерпілий у справі журналіст Олексій Подольський.

24 листопада 2014 року Апеляційний суд Києва вирішив розглядати скаргу на вирок Пукачу в закритому режимі.

Читайте також:  ДБР відкрило справу проти Медведчука і Козака

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова СБУ Валентин Наливайченко висловили переконання, що розгляд скарги на вирок Пукачу має відбуватися у відкритому режимі.

12 березня 2015 року комісія МВС зняла гриф секретності з 80 носіїв інформації у справі Пукача.

20 квітня Апеляційний суд Києва переніс на 19 травня розгляд скарги на вирок Пукачу.

джерело http://www.unian.ua/politics/1069707-gpu-znyala-grif-sekretnosti-zi-103-materialnih-nosijiv-informatsiji-u-spravi-pukacha.html

Шукайте деталі в групі Facebook