facebook

В “Теплокомуненерго” планують підвищити тариф на опалення

Про це на оперативній нараді повідомив керівник комунального підприємства Василь Рущак.

 

За словами директора “Теплокомуненерго” підприємство також має проблеми з лімітами на газ, пишуть Версії.

«У нас є ліміти на січень на використання природнього газу. Не знаю, як складеться ситуація у лютому”, – відмітив Василь Рущак.

Загальна заборгованість “Теплокомуненерго” перед НАК «Нафтогаз України” за спожитий газ складає 167 мільйонів гривень. З них 37 мільйонів – пеня та штрафні санкції, 55,4 мільйонів – різниця у тарифах для населення, яка не передбачена жодними нормативними документами, 52,8 мільйонів – різниця у тарифах для бюджетних організацій.

Крім цього, протягом листопада і грудня 2017 року було нараховано понад 30 мільйонів субсидій, які на сьогодні не відшкодовані.

“Вчора була нарада в заступника голови ОДА, і вирішення цього питання так і не було знайдено”, – розповів директор підприємства.


Є також заборгованість споживачів за послуги теплопостачання. Підприємство отримує тільки 10% від суми оплат, 90% одразу йде на рахунок НАК “Нафтогаз”.

“Ці кошти йдуть на потреби підприємства, враховуючи заробітну плату, податки, ремонтні роботи запчастини і т.д. Тому зараз є проблемою виплата заробітної плати”, – відмітив Рущак.

Зараз тривають переговори з НАК “Нафтогаз”.

“Можливо доведеться до них поїхати, щоб оцінити перспективи з номінацією на лютий місяць. Щоб ми не опинились в такій ситуації, що нам почнуть погрожувати відключенням. Ситуація дуже складна. І так по всій крані, не тільки у нас. На сьогоднішній день тариф не відповідає собівартості”.

Директор підприємства додав, що раніше в “Теплокомуненерго” вже розробляли документи на коригування тарифу, але їх не затвердила нацкомісія.

“Зараз ми знову проводимо розрахунки і знову подаватимемо пакет документів на коригування тарифу”, – повідомив Василь Рущак.

Читайте також:  Підняття тарифів: 1 травня у півтора рази дорожчає газ, а вода та опалення на 80%

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.