facebook

На Прикарпатті туристи довірилися гіду і потрапили під лавину. ВІДЕО

Шістьом киянам і їхньому екскурсоводу пощастило — люди відбулися легким переляком.

У тому, що трапилося, постраждалі звинувачують гіда. Але той свою провину категорично заперечує, інформують “Вікна” з посиланням на “Сегодня”.

Ольга з Дмитром в гори піднімаються часто. Цього разу зважилися на справжній екстрим. Провести в високогір’ї майже тиждень. Екскурсовода знайшли в інтернеті — той був з Ірпеня. Разом з ними на Прикарпатті приїхали ще четверо киян. Ольга розповіла:

“Видно, що він багато разів на Казбек ходив, на Ельбрус. І групи туди водив, тому у нас не виникло ніякіх підозр, все виглядаю дуже пристойно и професійно”



.

17 січня група туристів разом з гідом вирушила в похід. В горах кияни повинні були провести п’ять днів. Пройтися по Чорногірському хребту і заночувати біля озера Несамовите.

За словами туристів, маршрут екскурсоводу давався непросто. Поради рятувальників відмовитися від запланованого маршруту Володимир проігнорував. І не повідомив про ризик туристам.

Дмитро пригадує, що секунд 10 не міг дихати:

“Одною рукою я зрозумів, на якому я боці лежу, де небо, пробиваю руку і починаю відчищать дихальні шляхи”.

За екскурсію Ольга і Дмитро заплатили половину суми. По 50 доларів з людини. Судитися з Володимиром не планують. Ніяких договорів у них немає. Єдине, що радять іншим любителям гір, — користуватися послугами професійних альпіністів. Адже лавинна небезпека в Карпатах триватиме ще як мінімум два місяці.

Читайте також:  "Міс Україна-2013", франківська красуня Анна Заячківська втекла від свого заможного чоловіка-італійця (відео).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.