facebook

Через бюрократію Україна залишилася без 3,6 км бастіонів з США, які могли б захищати Маріуполь

Міністерство внутрішніх справ протягом двох місяців не змогло укласти договір з американським виробником фортифікаційних споруд Hesco Bastion Inc, який надіслав бастіони для оборони Маріуполя на замовлення відомства.

 REUTERS


Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник програми Hesco-TMM Ігор Стокоз.

За його словами, протягом цього часу 11 контейнерів з 3,6 км бастіонів перебували в порту, а МВС і Нацгвардія проводили бюрократичні процедури. В результаті 20 квітня компанія відправила бастіони в Саудівську Аравію у зв’язку з порушенням термінів.

“Вони були зарезервовані для Нацгвардії, на початку лютого після демонстрації (міністр Арсен) Аваков і його заступник Сергій) Чеботар, які були на полігоні заявили, що вони терміново потрібні в Маріуполі. … Вчора компанія Хеско повідомила, що у зв’язку з тим, що ми порушили всі терміни, вони анулювали нашу квотейшн і відправили бастіони саудитам. Тепер швидко не вийде, тому що нову партію виготовляти потрібно певний час. Але я не впевнений що у нас щось вийде з МВС”, – заявив Стокоз в коментарі “Українській правді“.

Як відомо, у лютому Аваков взяв участь у презентації та випробуванні бастіонів на полігоні в Нових Петрівцях. Після цього він заявив, що такі бастіони потрібні Україні.

“Я думаю, що ми будемо з компанією Hesco і з хлопцями, які будуть випускати це на території України, співпрацювати. І зробимо це дуже швидко”, – казав він тоді.

Hesco Bastion Inc є постачальником фортифікаційних споруд для міноборони США, Великобританії, сил НАТО і ООН

джерело http://www.unian.ua/politics/1069746-cherez-byurokratiyu-ukrajina-zalishilasya-bez-36-km-bastioniv-z-ssha-yaki-mogli-b-zahischati-mariupol-zmi.html

Читайте також:  Останки стародавнього прямоходячого крокодила знайдені в США

Шукайте деталі в групі Facebook