facebook

Найвищий рівень захворюваності на кір в Івано-Франківській області — МОЗ

Найвищий рівень захворюваності, як і раніше, спостерігається в Івано-Франківській області (463 випадки захворювання), Чернівецькій (333), Закарпатській (331) та Одеській (265) областях. Не зареєстровано випадків захворюваності в Чернігівській і Сумській областях.


Про це на брифінгу 23 січня повідомив директор Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта.

Ситуація з кором залишається напруженою в Україні. Станом на 22 січня, на кір захворіли 2 тисячі 84 людини, 1 тисяча 375 із них — дітей і 709 дорослих, — сказав він.

З початку року госпіталізовано 1 тисячу 398 людей, з них 857 дітей, лабораторно діагноз підтверджено у 169 осіб, пише УП



.

Курпіта додав, що за останній тиждень в Одеській області від кору померли дві особи: одна доросла людина і одна дитина.

Всього за 3 тижні 2018 року зареєстровано 3 летальні випадки: 2 серед дітей і 1 серед дорослих — усі в Одеській області. Рівень планової вакцинації суттєво зріс у порівнянні з минулим роком. За 12 місяців 2017 року, згідно з планом, комбінованою вакциною КПК вакциновано 93,4% дітей 1 року і 97% віком шість років, —  сказав директор ЦГЗ.

Водночас рівень вакцинації дітей інших вікових груп у минулі періоди був нижчим.

Саме низький рівень вакцинації дітей інших вікових категорій став основною причиною спалаху кору в Україні, — пояснив Курпіта.

Він також відреагував на повідомлення про відсутність вакцини у Закарпатській області.

У зв’язку зі спалахом кору протягом грудня-січня спостерігається бум вакцинації. У зв’язку з цим вакцини використовуються значно швидше, ніж було заплановано регіонами. МОЗ наразі оперативно реагує на запити регіонів, зокрема, до Закарпатської області буде передано до 10 тисяч вакцин з наближених областей найближчим часом, — зазначив Курпіта.

Він додав, що за фактом нестачі вакцин в окремих областях проводиться службове розслідування в МОЗ. Про його результати Курпіта пообіцяв проінформувати згодом.

Читайте також:  Підтоплені будинки, розмиті дороги та зруйнований міст: рятувальники розповіли про наслідки вчорашньої негоди на Прикарпатті

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.