facebook

У Франківську взяли під варту чоловіка, який до смерті побив співмешканку (додано відео)

24 січня Івано-Франківський міський суд обирає міру запобіжного заходу Максиму Болієнку, якого обвинувачують у побитті співмешканки.

Нагадаємо, інцидент стався у День Миколая, 19 грудня, на вул. Вагилевича. У білий день франківець мало не до смерті побив співмешканку Олександру. 24 грудня жінка померла.

На початку засідання адвокат просила заслухати суд думку потерпілої сторони. Прокурор просить суд про застосування запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Проти цього заперечив захисник обвинуваченого:”Сьогодні в терміновому порядку мене і мого підзахисного викликано на слідчі дії. Було оголошено нову підозру. Але з того часу (з моменту оголошення підозри) не змінились підстави, не з’явились нові докази. Відтак, я буду просити про запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом”, – каже захисник обвинуваченого.

Також захисник Максима Болієнка акценував на доданій до матеріалів справи довідки про смерть, в якій зокрема йде мова про пневмонію.

“Я вважаю, що тільки за результатами проведеної судово-медичної експертизи можна буде говорити про причину смерті. Він (підзахисний – ред.) вважає, що вчинив дії передбачені статтею 128 ККУ, яка передбачає покарання не повязане з позбавленням волі. Мій підзахисний не мав ніяких намірів ухилятися від слідства. Я вважаю, що на даний час застосовувати такий жорстокий запобіжний захід, як тримання під вартою не має підстав”, – наголошує захисник Болієнка.


Також він додав, що слідство говорить про ризики, які будуються на припущеннях.

“Стосовно того, що сталось, на той момент я не хотів завдати тілесних ушкоджень. Стан сп’яніння був. Я не переховуюсь, по нічних закладах не хожу. З місця роботи можу надати характеристику”, – каже обвинувачений Максим Болієнко.

Наразі обвинуваченому інкримінується підозра за ст.121 ч.2 ККУ (Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які привели до смерті потерпілого).

Читайте також:  "Вона хоч жива?" Натовп підлітків по-звірячому побив дівчинку та її маму

Нагадаємо, по факту правоохоронці розпочали слідчі дії за ознаками злочину передбаченого ст. 128 ККУ (Необережне, тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Як наголосив прокурор, у 2017 році обвинувачений притягався до адміністративної відповідальності. Для ухвалення рішення суддя пішла в нарадчу кімнату.

Обвинуваченого Максима Болієнка взяли під варту у залі суду до 17 березня, без права внесення застави.ідозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.