facebook

По ракетній базі в Ємені нанесли потужний авіаудар, загинули 25 людей (відео)

ВПС арабської коаліції завдали удару по ракетній базі, яка була під контролем повстанців-хуситів, в столиці Ємену Сані, в результаті чого загинули 25 людей і ще близько 400 поранено.

REUTERS

Хусити заявляють, що в результаті авіаудару Саудівської Аравії в основному загинули жінки і діти.

На даний момент точно відомо про 15 загиблих і безліч поранених, повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Також в результаті авіаудару, нанесеного по базі ракетами Scud (класифікація НАТО – прим. ред.), ударною хвилею у радіусі декількох кілометрів в будинках були вибиті шибки.

17 квітня Саудівська Аравія здійснила повітряні удари по президентському палацу у Таїзі, третьому за величиною місті в Ємені, і по займаних позиціях спеціальних підрозділів, лояльних екс-президенту Алі Абдаллі Салеху сил, який став на бік Хуті.

У Ємені шиїтське угрупування «Ансар-Аллах», більш відоме як Хуті, останнім часом різко розширило захоплені території, змусивши уряд країни до втечі. Зараз воно контролює західну, густо населену третину Ємену зі столицею Саною і другим найбільшим містом Аденом.

https://www.youtube.com/watch?v=wa_RoF7OvFM




Довідка

Scud – серія тактичних балістичних ракет, розроблених в Радянському Союзі за часів холодної війни. Була широко поширена в країнах третього світу. Назва Scud широко використовується для позначення ракет і численних похідних варіантів, розроблених в інших країнах на основі радянського зразка Р-11.

джерело http://www.unian.ua/world/1069516-po-raketniy-bazi-v-emeni-nanesli-potujniy-aviaudar-zaginuli-25-lyudey-video.html

Читайте також:  В Італії загинули 13 осіб під час аварії фунікулера. Фото та відео з місця трагедії

Шукайте деталі в групі Facebook