facebook

Зима тільки починається: Синоптики оголосили штормове попередження. Дізнайтесь, яка частина країни у небезпеці

 Синоптики оголосили штормове попередження. 

Зима тільки починається. І цього тижня в її сніжні обійми потрапила східна, південна та частина центральної України.


Через снігопади рух транспорту на Донеччині був практично паралізований. А на Дніпропетровщині за ніч випала півмісячна норма снігу. В пробках і траса Київ-Одеса. Укрпошта попередила про затримку з доставкою посилок. Через ожеледицю одна з її машин перевернулася на Херсонщині, передає Корупція.Інфо.

Але що робити, коли треба їхати, попри складні погодні умови? Фахівці радять таким водіям як мінімум мати аптечку в машині, достатню кількість їжі й води та додаткову каністру пального.

У багатьох регіонах місцева влада розгорнула сотні пунктів обігріву. У Києві цієї зими їх зробили стаціонарними, а саме, розмістили в лікарнях, жеках та будівлях соцслужб. Найближчими днями синоптики кажуть, що морози підуть на спад. Але відлига може принести інші проблеми.

Нині чимало річок та озер просто обліплені любителями зимової риболовлі. Та чи беруть із собою вони хоча б елементарні засоби порятунку? Обійшовши не менше двох десятків рибалок – в жодного не знайшли.

Якщо був теплий грудень, теплий січень, то лютий за метрологічним досвідом не може бути таким теплим. Також слід очікувати, що якийсь буде період 5-6 днів, 1 або 2 дні будуть з морозами мінус 10 і 20 градусів.

До слова, на Україну насувається шторм.

Читайте також:  "У нього сльози замерзли на обличчі": У Львові вихователька дитсадка "забула" дитину на морозі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.