facebook

Студентка, яка постраждала на відкритті франківської ялинки, майже не бачить на ліве око

Урочисте відкриття новорічної ялинки у Франківську проходило на найвищому рівні, але завершилось зовсім не так, як було заплановано. Внаслідок вибуху, що роздався неподалік від сцени, постраждала 17-річна студентка Світлана. За даними лікарів, уламок від піротехнічного фонтану поцілив дівчині у скроню. Постраждалу одразу ж госпіталізували.



З того часу пройшло більше місяця, а дівчину тільки нещодавно виписали з лікарні. Як повідомляє Франик, медики поставили Світлані страшний діагноз – атрофія зорового нерва. Пройшовши пластичну мікрохірургію, дівчина майже не бачить на ліве око. Постраждала, разом зі своєю матір’ю, сподіваються на відновлення зору, але лікарі поки що не дають втішних прогнозів.

Лікарі сказали матері Світлани, Марії Петрівні, що наразі в медицині немає методики, яка б дала змогу вилікувати зоровий нерв. Родині дівчини залишається лише сподіватися на поліпшення, після якого можна звернутись за допомогою у столичну лікарню.

Наразі франківські слідчі намагаються знайти винних у недогляді за піротехнічними засобами. 13-го січня правоохоронцями було оголошено підозру у вчиненні правопорушення приватному підприємцю, який відповідав за постачання та монтаж піротехнічного обладнання.

Звинувачений підприємець, Володимир Кашевко, запевнив, що випадок із вибухом «холодного вогню» у практиці піротехніків – перший. Незважаючи на необґрунтоване звинувачення, підприємець не збирається уникати відповідальності та «переводити стрілки», адже працював над своїм авторитетом понад 15 років.

За словами  Руслана Марцінківа, два начальники управлінь, які мали забезпечити отримання якісної піротехніки, отримали догани. Зараз місцеві органи влади допомагають постраждалій, зокрема вирішено питання складання сесії та знаходиться на стадії вирішення проблема зі здоров’ям дівчини.

Читайте також:  Небезпечне святкування: під час “запалювання” ялинки у Франківську постраждала неповнолітня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.