facebook

“Призведе до тисяч смертей українців”: Богомолець зробила гучну заяву про спалах небезпечної епідемії

Народний депутат України Ольга Богомолець заявляє, що спалах страшної хвороби призведе до тисяч смертей.

«Українці повинні бути готовими, крім кору, ще й до спалаху дифтерії. Він може бути набагато масштабнішим і страшнішим, ніж та, яку Україна пережила в 90-х роках, коли дифтерією захворіло близько 20 тисяч людей, з яких 696 померли», – пише Глава Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я на своїй сторінці в Фейсбуці.

Ольга Богомолець стверджує, що спалах хвороби неминучий і це справа дуже короткого проміжку часу. На думку лікаря, дифтерія не тільки викликає важкі ускладнення, такі як невроз, інфекційно-токсичний шок, міокардит, але часто призводить до смерті.

«Врятувати хворого можна тільки своєчасним введенням спеціальної сироватки. На жаль, разом з низьким рівнем вакцинації в Україні, сироватка практично повністю відсутня, за винятком декількох сотень доз, отриманих в якості гуманітарної допомоги. При такій ситуації смертність від дифтерії може досягти 50 відсотків», – підкреслює народний депутат фракції БПП. Ольга Богомолець рекомендує робити вакцинацію собі і всім членам сім’ї, щоб запобігти епідемії в масштабах країни і зберегти життя.




Читайте також:  Підібрався непомітно. У Львові госпіталізували двох людей з підозрою на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.