facebook

В Івано-Франківській області зареєстровано випадок захворювання на ботулізм

У 2018 році в Івано-Франківській області зареєстровано перший випадок ботулізму.

Захворів 53-річний мешканець Снятинського району, пише Фіртка з посиланням на Івано-Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

Хворий звернувся в Заболотівську районну лікарню. Наразі він переведений у відділення інтенсивної терапії обласної клінічної інфекційної лікарні з діагнозом «Ботулізм харчовий, офтальмоплегічний і фоноларингоплегічний синдроми».

Встановлено, що хворий споживав м’ясний паштет домашнього приготування та ковбасу.

Довідка Фіртки:


Ботулізм – це гостре токсико-інфекційне захворювання, виникає в результаті вживання продуктів, що містять токсин, який виділяє бактерія Clostridium botulinum (ботулотоксин).Захворювання розвивається при вживанні заражених клостридіями харчових продуктів рослинного і тваринного походження, які зберігалися в умовах дефіциту кисню без достатньої термічної обробки. Найбільшу небезпеку представляють консерви та продукти, призначені для тривалого зберігання (тушонки, паштети, консервовані гриби, маринади, ковбаси, копчені та засолені продукти), виготовлені в домашніх умовах, при яких неможливо створити температурний режим, необхідний для загибелі спор збудника. Самостійно відрізнити заражені продукти від доброякісних можна тільки по наявності здуття консервних банок, що пов’язане з накопиченням газоподібних продуктів життєдіяльності збудника. При цьому, смак, запах та вигляд продукту не змінюються.

 

Читайте також:  Європою поширюється Мавпяча Віспа: хворобу виявлено ще у двох країнах

Шукайте деталі в групі Facebook