facebook

Тихий убивця: стало відомо, чому ледь не потруїлася чадом сім’я з Прикарпаття

1 лютого, в Галицьку лікарню поступили четверо мешканців приватного будинку з підозрою на отруєння чадним газом.

Причиною трагедії став самовільно встановлений конвектор, повідомляють у прес-службі ПАТ «Івано-Франківськгаз».



“У розмові з господарем помешкання — батьком дітей, чоловік зізнався, що близько місяця тому він самовільно встановив газовий конвектор в житловій кімнаті, а два тижні тому в цьому конвекторі провів відключення автоматики безпеки та приєднав трубу подачі газу до пальника. З того часу користувався цим конвектором для обігріву приміщення, — розповідає керівник Галицького відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Василь Братусь.

Вивід продуктів згорання від газового конвектора проводився через самостійно змайстровані труби з бляхи, у яких була відсутня герметичність отворів. Внаслідок цього продукти згорання поверталися в житлове приміщення, а не виводилися на зовні в повітря – саме це призвело до отруєння чадним газом чотирьох людей: матері та трьох дітей. Наразі постраждалим встановлено  діагноз легка ступінь отруєння.

До слова, за добу на Прикарпатті від чадного газу загинуло 7 людей та 5 людей опинилося в лікарні.

30 грудня 2017 р. о 18.05 в м. Коломия від чергового лікаря Коломийської ЦРЛ поступило повідомлення про те, що каретою швидкої допомоги в приймальний покій доставлено жителів Коломийського району смт. Отинія гр. 1949 р. н. та гр. 1982 р. н., діагноз: отруєння чадним газом.  Стан середньої важкості.

31 грудня 2017 р. о 4:45 від чергового Калуської ЦРЛ  поступило повідомлення про те, що до реанімаційного відділення бригадою швидкої допомоги доставлено 32-річну жінку та двоє її дітей 12-ти та 10-ти років, які проживають за адресою м. Калуш. Стан потерпілих середньої важкості, попередній діагноз – отруєння чадним газом.

Читайте також:  Відпочинок ціною життя: мама постраждалої дівчинки в таборі "Славутич" розповіла всю правду про трагедію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.