facebook

Сенсаційний оригінальний документ – перша карта України як держави 1919 року

Пропаганда кремлівськ



о-путінської нечисті стверджує, що УКРАЇНИ як ВЕЛИКОЇ ДЕРЖАВИ ніколи не було, а всі території подаровані або Польщею, або Леніним, або Сталіним. Ну і Хрущов трохи допоміг.

Але останні дані із західних архівів (у часи “совка” знищувалось усе, що стосувалося української державності! – ред.) свідчать зовсім про інше: до складу Української Народної Республіки в 1919 році входили окуповані москальсько-комуністичними бандами і Таганрог, і Ростов, і багато чого іншого.

Про мапу України станом на 1919 рік не було нічого відомо. Для історика Івана Сварника – це сенсаційний оригінальний документ, бо це перша карта України як держави, на ній вперше були нанесені державні кордони.

Для багатьох українців, які проживали в 1919 році, ця карта відігравала велику роль, каже вчений. Це було усвідомлення території, яка охоплювала незалежну Українську державу і розуміння, від кого її потрібно охороняти.

Карта, в першу чергу, є фіксацією стану свідомості населення того часу, коли вона надрукована, стану національного усвідомлення держави.

Джерело – ЗМІ

Читайте також:  "Вона погана": Хлопець замінуванням помстився дівчині, яка не відповідала йому взаємністю

Шукайте деталі в групі Facebook