facebook

Фінал справи Зайцевої: трагедія, що зачепила кожного українця

Справа, за якою слідкували всі, підійшла до логічного завершення.

Шестеро травмованих та п’ятеро загиблих, широкий резонанс у ЗМІ та невдоволення активістів вироками, затягування слідства і багато чого іншого – так тривала одна із найгучніших справ, про харківську трагедію.

Днями обвинувальний акт відносно Олени Зайцевої, доньки бізнесмена і зведеної сестри колишнього заступника прокурора Черкаської області, а також Геннадія Дронова направили до Київського райсуду. Максимальна санкція статті (ч. 3 ст. 286 КК України, порушення правил безпеки дорожнього руху) передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі не знайшли доказів участі власниці Lexus у перегонах, тоді як за Геннадія Дронова, водія Volkswagen Touareg, знову клопотала сторона захисту.

Як все було



Зі слів очевидців вдалося дізнатися, що Lexus проїхав на червоне світло і на великій швидкості перетнув перехрестя, тоді ж врізався у Volkswagen, вилетів на тротуар і збив перехожих. Шестеро людей опинилися в лікарні, серед них – одна вагітна жінка. Дитину вдалося врятувати, а матір ввели у стан медикаментозного сну.

Зайцевій оголосили про підозру, прокуратура клопотала про тримання під вартою. Фахівці провели цілу низку експертиз, не виявивши слідів алкоголю чи наркотиків.

Проте пізніше у крові підозрюваної все ж знайшли речовини, котрі поставили під сумнів попередній висновок – вона виправдовувалася, що перебуває на лікуванні кілька років поспіль, тому і вживала препарати досить сильної концентрації. Хоча за законом у такому стані категорично не радять сідати за кермо.

Дивіться: Смертельна аварія у Харкові: хронологія подій

Читайте також:  У Чорнобилі триває величезна пожежа: горять 100 гектарів, радіація різко зросла (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.