facebook

Папа Римський вважає українських жінок героїнями

Папа Римський Франциск відвідав українську громаду в соборі Святої Софії в Римі. Зустріч відбулася на запрошення глави Української греко-католицької Церкви (УГКЦ) Святослава Шевчука.

Під час зустрічі з громадою понтифік подякував українським жінкам, які доглядають в Італії за старими людьми, а також за хворими та дітьми. Він назвав їх “апостолками милосердної любові та віри”.

Папа Римський відзначив роль жінок в історії української церкви, котрі, за його словами, хрестили дітей і мужньо передавали віру в складні часи.



“Українські жінки – дійсно героїні”
, – сказав понтифік, цитує його слова “Радіо Ватикану”.

Папа Римський і Святослав Шевчук разом помолилися за мир в Україні. Глава Української греко-католицької церкви назвав конфлікт на Донбасі “забутою війною” і відзначив, що це один із “найбільших конфліктів Європи після Другої світової”. Понтифік також згадав ситуацію на Сході України і сказав, що благає, аби “змовкла зброя”. “Розумію, що в той час, коли перебуваєте тут, ваше серце б’ється для вашої країни, й пульсує не лише з любов’ю, але й з почуттям тривоги, насамперед через лихо війни та економічних труднощів”, – сказав він.

Читайте також:  Папа Римський надав право повного відпусту церкві на Рогатинщині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.