facebook

“Зарплата 27 тисяч гривень і…”: Чеський уряд приготував сюрприз для українських заробітчан

Чехи не на жарт налякали українських роботодавців.

Днями заявив про розширення більш ніж в два рази, майже до 20 тис., робочих квот для іноземців.



До цього не так давно Чехія також спростила процес працевлаштування та видачі віз українським трудовим мігрантам. Таким чином місцева влада намагається залучити в країну більше будівельників, технарів, аграріїв, промисловців і навіть айтішників.

Такий факт не на жарт стривожив українських роботодавців, адже нам самим не вистачає тямущих кадрів. А якщо аграрії купляться на високі чеські зарплати і кинуться за кордон на заробітки, це і зовсім загрожує зривом посівної. Чи не єдиний шанс утримати в Україні робочі руки – це підвищувати їм оклади. Але в Україні, як правило, піднімають зарплату в межах 12-13%, що не може задовольнити очікування самих робітників.

При цьому міграційні настрої наших співвітчизників залишаються досить високими. Згідно з дослідженнями експертно-аналітичного центру міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, приблизно кожен шостий-сьомий українець замислюється про трудову міграцію за кордон. У тому числі в Чехію.

Для українських заробітчан Чехія залишається одним з найпопулярніших напрямків у Європі. Там працюють сотні тисяч наших людей – офіційно і нелегально. Зарплати там вищі польських приблизно на 10 тис. грн (27 тис. грн проти 17 тис. грн в Польщі). Але отримати робочу візу в Чехію не так просто, а от влаштуватися в Польщі взагалі можна по біометричного паспорту.

Читайте також:  Сумна історія зі щасливим кінцем: як закарпатка на заробітки в Туреччину їздила

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.